Η άθληση προάγει την υγεία μας. Για το λόγο αυτό, όλο και περισσότερος πληθυσμός ασχολείται με την άθληση. Χαρακτηριστικό αυτού είναι η ενασχόληση με τον αθλητισμό παρά πολλών παιδιών με διάφορα είδη αθλημάτων.
Κατά τη διάρκεια των αθλητικών δραστηριοτήτων μπορεί να συμβούν διάφοροι τραυματισμοί. Που μπορεί να είναι ήπιας αλλά και σίγουρα ανάλογα με το είδος και την ένταση του αθλήματος περισσότερο σοβαρά.

Οι συνηθέστερες κακώσεις είναι η θλάση, όπου η ρίζα αυτής της λέξης προέρχεται από το συνθλίβω και το θλαστικό τραύμα θα μπορούσε να αποδοθεί στον όρο συνθλιπτικό τραύμα.

Εάν η δύναμη που προκάλεσε τη θλάση είναι αρκετά μεγάλη μπορεί να έχουμε ρήξη του μυός, την επονομαζόμενη μυϊκή θλάση. Από αυτή τη ρήξη έχουμε και διατομή των αιμοφόρων αγγείων με ποσότητα αίματος που διαρρέει στους γύρω ιστούς με αποτέλεσμα τη δημιουργία οιδήματος.

Άλλη μια κάκωση που μπορεί να παρουσιαστεί είναι η συνδεσμική κάκωση ή ρήξη ( διάστρεμμα) όπου οι ινώδεις ταινίες που ενώνουν και συγκρατούν τις αρθρώσεις διατείνονται και μπορεί να φτάσουν στη διάρρηξη τους. Τα διαστρέμματα είναι από τις συνηθέστερες κακώσεις τόσο στο γενικό πληθυσμό όσο και στους αθλητές. Με πρώτο σε συχνότητα τραυματισμών το διάστρεμμα της ποδοκνημικής.